Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
19 novembre 2013 2 19 /11 /novembre /2013 02:35

 

Beatrijs-5432.jpg

Het begon met achteloos, nonchalant aan het papier toevertrouwde 'krabbels', louter voor het eigen plezier. Tot haar echtgenoot en in alle betekenissen des woords partner Hugo Goris er nuchter op wees dat ze echt niet zo geringschattend moest doen over wat ze inderdaad slechts beschouwde als een vrijblijvende vorm van spontane verpozing tussendoor. Ze bleef bij haar spontane 'krabbels' maar kreeg gaandeweg de smaak te pakken en ging er nu ook bewust mee experimenteren. Met Kleurenspinsels uit verre ogen treedt Beatrijs van Craenenbroeck voor de eerste maal naar buiten met haar plastisch werk. (Tussen haakjes: in de omgang spreekt ze nog altijd bescheiden over haar 'werkjes'...) Haar eerste tentoonstelling kan dan ook beschouwd worden als een impliciete hulde aan Hugo Goris.

Naast een coherente reeks van zeven grotere werken op doek met verdunde acryl en houtskooltekeningen worden we in het Kasteel Cortewalle geconfronteerd met gemengde technieken, vooral experimentele collages.

Open op zondag 24 november, zaterdag 30 november, zondag 1 december, zaterdag 7 december en zondag 8 december, van 14 tot 17 u.

Kasteel Cortewalle

Zwarte Dreef 1

Beveren

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche