Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
17 août 2012 5 17 /08 /août /2012 23:28

 

Auke-van-der-Heide--foto-Siti-Wahyuningsih-.jpg

(Foto: Siti Wahyuningsih)

Als we Sluis (Sluus), dat ontegenzeglijk oogt als een stadje maar amper tweeduizend inwoners telt, even buiten beschouwing laten is de meest westelijke echte stad van Nederland Vlissingen. Daar houdt het land op, voor treinreizigers althans. Aan de overkant ligt het Verenigd Koninkrijk. Het is een beeldschone stad, en voor mij een heel speciale omdat mijn vader beatae memoriae er ter wereld kwam. Ik zal er binnenkort weer eens heen gaan, want ik heb nu een mooie aanleiding: een tentoonstelling van Auke van der Heide. Deze sympathieke en getalenteerde beeldend kunstenaar exposeert er vanaf 9 september Herinneringen in gewassen inkt in de galerie Wall Street Twenty Five aan de Walstraat 25 (mijn vader heeft daar vlakbij gewoond, in de Schelde- en de Paul Krugerstraat).

Auke van der Heide (° Oost-Souburg, 1957) maakte een serie grote gewassen inkttekeningen naar aanleiding van herinneringen. Aan een jeugd vol verhalen van de mensen in zijn omgeving. Mensen die zelf ook vol herinneringen zaten. Over Vlissingen, over de Schelde, over de bombardementen in de oorlog. Ik zag er nog niets van maar het moet de moeite waard zijn, want alles van Auke is de moeite waard. Neem maar eens een kijkje op www.aukevanderheide.nl

De opening vindt op zondag 9 september om 15.00 uur plaats. Wall Street Twenty Five is van donderdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Vergeet ook niet even op de boulevard te gaan wandelen….

Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche