Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
16 mai 2012 3 16 /05 /mai /2012 23:26

 

The-Jackson-Pollock-Symphony-van-Cyprien-Parvex-de-Collombe.JPG

Cyprien Parvex de Collombey, The Jackson Pollock Symphony

Grafiek. Dat is de eenvoudige titel van een bijzonder charmante groepstentoonstelling in de galerie Anversville (Contemporary Antiquary) van François De Coninck. Er is werk te zien van 24 kunstenaars, die op zijn minst gemeen lijken te hebben dat ze niet gespeend zijn van enig gevoel voor humor. Ik schoot alleszins spontaan in de lach bij een werkje van Cyprien Parvex de Collombey (wat een fraaie naam trouwens!): een met inktvlekken bespat blad muziekpapier dat hij de formidabele titel The Jackson Pollock Symphony  meegaf.

Dany-Danino.JPG

Dany Danino

De enorme tekening (bic op canvas) van Dany Danino kon me evenzeer bekoren, hetgeen ook gold voor Patrick Guns’ potloodtekeningen op papier I like Africa and Africa likes me.

Patrick-Guns.JPGPatrick Guns

Een aangename verrassing vond ik voorts het fijnzinnige werk van Bénédicte Deramaux (waterverf en potlood op papier) en van Johan Rham zaliger (zwierige tekeningen).

Deramaux.JPGBénédicte Deramaux

Johan-Rham.JPG

Johan Rham

De moeite van een bezoekje aan Anversville is alleen het werk van Alain Germoz, de 92-jarige nestor van de Antwerpse kunstenaarswereld, al waard. Er is een mooie collectie te zien van diens scromphales, schijnbaar achteloos aan het papier toevertrouwde ‘krabbels’.

Werk-Alain-Germoz.JPG

Alain Germoz

Anversville is beslist een verrijking voor Antwerpen, en Grafiek simpelweg een fijne expositie.

Bert BEVERS


Anversville (Contemporary Antiquary), Wolstraat 33, 2000 Antwerpen. Geopend op donderdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur. Grafiekis te zien tot 25 mei.

www.anversville.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche