Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 septembre 2014 7 21 /09 /septembre /2014 02:13

 

somvantijd_rogerdeneef.jpg

Cover: Jan Vanriet

De nieuwe dichtbundel van Roger de Neef, Som van tijd, wordt voorgesteld op donderdag 2 oktober om 20 uur in Galerie De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-72 te 2000 Antwerpen. Inleiding door de dichter, voordracht door actrice Brechtje Louwaard, muzikale omlijsting door saxofonist / fluitist Ben Sluijs.

Roger de Neef (° 1941) is auteur van enkele kunstmonografieën en een vijftiental verzenbundels. In 1978 werd hij met de Arkprijs van het Vrije Woord onderscheiden en in 1986 met de Driejaarlijkse Staatsprijs voor Poëzie.

Roger DE NEEF, Som van tijd, Gent, Poëziecentrum, 2014, 95 p., 19,95 €.

YMDangre-potlood.JPGJan Scheirs, Yannick Dangre, 2011

Op donderdag 9 oktober om 20 u wordt in het Auditorium van Bibliotheek Permeke, De Conincklplein 25, 2060 Antwerpen, de nieuwe bundel van Yannick Dangre voorgesteld, Met terugwerkende kracht, een uitgave van De Bezige Bij. Bent Van Looy stelt het boek voor.

Over de poëzie van Dangre, zie op deze blog:

http://mededelingen.over-blog.com/article-y-m-dangre-eerste-druk-debuutbundel-op-een-maand-uitverkocht-67659200.html

http://mededelingen.over-blog.com/article-y-m-dangre-woordenfluisteraar-76830122.html

AAABF 2014 affiche 004 LR

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen organiseert voor het eerst een internationale kunstboekenbeurs. In haar statige ruimten in het centrum van Antwerpen bieden meer dan 70 standhouders uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk hun kunstboeken, kunstenaarsboeken, fotoboeken, tentoonstellingscatalogi, tijdschriften en ander artistiek drukwerk aan.

Belangrijk is dat de beurs zich niet enkel richt op verzamelaars van tweedehands en antiquarische publicaties maar ook op liefhebbers van hedendaagse kunstenaarsboeken. Beeldende kunstenaars en kunststudenten stellen er hun materiaal voor. Die interactie van oud & nieuw, van antiquarisch & avant-gardistisch, geeft de Antwerp Academy Art Book Fair  haar unieke profiel en maakt haar tot een mustvoor elke kunst- en boekenliefhebber.

De beurs vindt plaats op zaterdag 18 oktober en is gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur.

Bijzonder aanbevolen!

Meer informatie op www.delangezaal.be/antwerp-academy-art-book-fair.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche