Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
10 septembre 2014 3 10 /09 /septembre /2014 12:38

 

Marcel-Van-Maele--foto-Bert-Bevers-.jpg

Marcel van Maele (foto: Bert Bevers)

Op zaterdag 13 september om 11 uur: opening van de tentoonstelling 'Genummerd & Getekend. Marcel van Maele in Meervoud'. Naast zijn gedrukte bundels, grafische edities en kunstenaarsmappen, worden al zijn multiples gepresenteerd. Dit archief van edities wordt aangevuld met film- en geluidsfragmenten. Van Maele is dus weer even terug in Brugge, in het geboortehuis van Gezelle aan wie hij het gedicht ‘Bevlogen en bevangen’ opdroeg. Toespraken door Manfred Sellink, directeur Musea Brugge, Johan Pas, curator van de tentoonstelling en Renaat Landuyt, burgemeester.

De tentoonstelling loopt tot en met 18 januari 2015. Gezellemuseum, Rolweg 64, 8000 Brugge.

OpEenzzame hoogte

De onverhoopte doch vreugdevolle verrijzenis van literair wonderkind Luc Boudens”, aldus uitgeverij Vrijdag. Boudens' nieuwe roman,  Op eenzame hoogte, wordt op woensdag 17 september  om 20 u voorgesteld in MuseumCafé UFO, Waalse Kaai 47 te Antwerpen.

Meer info hier reeds gepubliceerd op 18 augustus.

http://mededelingen.over-blog.com/article-agenda-nazomer-ii-luc-boudens-124384971.html

Cailliau.jpg

Op donderdag 25 september vindt in literair café Den Hopsack aan de Grote Pieter Potstraat 24 in Antwerpen de achtste editie van Publiek Geheim plaats, opnieuw onder auspiciën van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen. Deze keer staat Philippe Cailliau centraal. Deze dichter, wiens poëtische loopbaan meermaals haperde maar telkens een fraaie doorstart kreeg, stelt zijn nieuwe bundel Niets verloren  voor. Die ziet, net als voorganger Het boek nul, het licht bij Uitgeverij Kleinood & Grootzeer.

Frank-Pollet--foto-Bert-Bevers-.JPG

Frank Pollet (foto: Bert Bevers)

Auteur Frank Pollet leidt de uitgave in. Een en ander begint om 20.30 uur, en uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom.

Zie ook: http://kleinood-en-grootzeer.com/

Partager cet article

Repost 0
Published by CDR-Mededelingen
commenter cet article

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche