Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
22 août 2014 5 22 /08 /août /2014 21:28

 

ScherpenisseGROOT.jpg

Vrijdag 12 september gaat in Den Hopsack in Antwerpen een tentoonstelling van start met werk van beeldend kunstenaar Ron Scherpenisse.

Ron Scherpenisse (° 1970) woont en werkt juist over de grens, in Bergen op Zoom. Hij is productief en veelzijdig want hij schildert, tekent en maakt driedimensionaal werk. Hij werkt regelmatig samen met de dichter Bert Bevers. Onlangs verzorgde hij de omslagtekening voor Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift. Aan zijn monumentale en zeker ook aan zijn kleine objecten vallen het verhaal en de ironie op. In alle veelzijdigheid is steeds een ingetogen soberheid besloten. Het simpele gaat bij Scherpenisse samen met het subtiele, het ruwe met het tedere. Ron zoekt steeds de grenzen op van wat schildertechnisch betamelijk is en deinst niet terug voor ongebruikelijke perspectieven of niet voor de hand liggende composities. Het werk wordt bepaald door een structuur die een sterke behoefte aan vrijheid en chaos voortbrengt. Denkbeelden worden geïsoleerd door ze te schilderen. Door het uitvergroten van gedachten lijken zijn schilderijen een nieuwe werkelijkheid te creëren.

Ron-Scherpenisse---zum-konig-kronen.JPG

Een goed voorbeeld is zijn, in een reeks uitgewerkte, project zum könig krönen: stille vormpoëzie, met een vleug humor. Tijdens deze tentoonstelling zal ook een aantal werken uit het zum könig krönen-project te zien zijn.

De opening zal plaatsvinden op vrijdag 12 september om 21:00 uur met een inleiding door Erick Kila.

De tentoonstelling kan tot 9 oktober worden bezichtigd tijdens openingsuren van Den Hopsack, dagelijks vanaf 20:00 uur (dinsdag gesloten). Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, Antwerpen.

 

Meer informatie: http://ronscherpenisse.blogspot.be/

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche