Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
16 septembre 2013 1 16 /09 /septembre /2013 12:46

 

Geheugen-copie-1.jpg

Uit Gazet van Antwerpen van heden: ‘Nergens in Vlaanderen is het aantal schoolverlaters zonder diploma zo groot als in Antwerpen. “Het is een vicieuze cirkel”, zeggen de socialisten Frank Vandenbroucke (professor ondertussen) en Yasmine Kerbache (als handpop van Elio di Rupo namens de SP-a oppositievoerder in de Antwerpse gemeenteraad.) “Ongekwalificeerde uitstroom leidt tot jonge ouders zonder werk. Die krijgen kinderen met een hoog risico op armoede. Dat leidt dan weer tot achterstand op school, en daaruit volgt opnieuw ongekwalificeerde uitstroom. Er is een rechtstreeks verband met de opleidingsgraad van de ouders. De strijd tegen de ongekwalificeerde uitstroom moet dus een topprioriteit worden, want anders dreigt generatiearmoede.”

Hoe ernstig de problematiek in se ook is, ik schoot spontaan in de lach toen ik dit nieuws las. Geloven die twee nu echt dat de politieke memorie van de burger zó kort is? Burgemeester Bart De Wever en zijn ploeg zijn amper een jaar aan het werk, en nu zou dit nieuws zijn? Voor de goede orde: de directe voorgangers van Claude Marinower als schepen van onderwijs waren Gilbert Verstraelen (1995-2001), Kathy Lindekens (2001-2003) en Robert Voorhamme (2003-2012). Dat zijn állemaal socialisten.

De meest recente Vlaamse ministers van onderwijs zijn Luc Van den Bossche (1992-1998), Eddy Baldewijns (1998-1999), Marleen Vanderpoorten (1999-2004), Frank Vandenbroucke zelve (2004-2009) en Pascal Smet (2009-heden). Op Vanderpoorten na állemaal socialisten. Die dus al een generatie lang zelf de politieke verantwoordelijkheid hadden en hebben inzake deze problematiek.

Dat zulk volk echt denkt dat ‘de mensen’ zich daarvan niet bewust zijn blíjft me verbazen….

Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche