Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 mars 2012 7 11 /03 /mars /2012 17:57

 

Opening-Workplace-10-maart-2012.JPG

Workplace. Dat is de naam van een artistiek collectief dat bestaat uit de jonge Antwerpse kunstenaars Agnes Nagygyörgy, Philippe Robeyns, Bert Timmermans, Freija Van Esbroeck en Filip Van Kerckhoven. Het is echter niet alleen de naam van de groep, maar sedert gisteren ook die van de eigen expositieruimte die de leden openden.

 

Die is te vinden op de eerste verdieping van een statig pand aan de Schuttershofstraat 45, in hartje stad dus. Door die ligging is Workplace volgens de inrichters niet alleen laagdrempelig voor kunstenaars, geïnteresseerden in hedendaagse kunst en andere cultuurparticipanten, maar kunnen ook passanten aangetrokken worden en participeren.

Het is alleszins een voorbeeldig ingerichte, en professioneel aangelichte ruimte waarin men niet alleen tentoonstellingen wil gaan organiseren maar tevens filmvoorstellingen (van artistieke films en auteursfilms), lezingen, literaire avonden en workshops.

Opening-Workplace-2.JPG

Volgens Workplace staat 'het heterogene karakter van de artistieke praxis van de vijf kunstenaars-curatoren garant voor de pluriforme aard van de artistieke selecties'. Dat klopt in ieder geval al voor de eerste presentatie. Het werk van zowel Nagygyörgy, Robeyns, Timmermans, Van Esbroeck als Van Kerckhoven is bijzonder eigenzinnig maar verhoudt zich wonderwel vanzelfsprekend tot dat van de collegae.

Opening-Workplace-3.JPG

 

Workplace - Ruimte voor hedendaagse kunst, Schuttershofstraat 45, 2000 Antwerpen, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak: 0474 - 65 85 28 (openingsexpositie tot 7 april 2012)

 

Tekst en foto's Bert BEVERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche