Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
6 septembre 2014 6 06 /09 /septembre /2014 22:59

 

Patrick-Conrad--foto-Bert-Bevers-.JPG

Patrick Conrad (Foto: Bert Bevers)

Portretten van Hugo Claus voor werk van Roger Raveel, van Boris Vian voor iets van El Lissinszky. Van Arthur Rimbaud voor een schilderij van Cy Twombly, of van Igor Stravinsky voor een Paul Klee. De ondertitel 30 portraits in front of 30 paintings  laat niets te raden over de opzet van A Pantheon, de tentoonstelling met recent werk van Patrick Conrad die momenteel te zien is in Galerie Martin Van Blerk aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Carlos Drummond de Andrade voor een August Macke, Ezra Pound voor een Kurt Schwitters, Marcel Proust voor een Marc Rothko:Conrad biedt een fascinerend caleidoscopische blik op wie en wat hem zoal inspireerden.

'A Panthéon' van Patrick Conrad 

Het was vrijdagavond een aangename drukte bij Van Blerk. Onder de aanwezigen: Veerle Claus, Mathias Danneels, Frank De Vos, Henri-Floris Jespers, Harry Kümel, Kris Landuyt, Guy Rombouts, Jan Vanriet en Christophe Vekeman. Patrick Conrad (° 1945) was uiteraard zelf ook present. Hij toont met A Pantheon  weer duidelijk dat hij, vertrekkend van het tekenen, behalve een getalenteerd dichter, prozaschrijver en cineast ook (misschien zelfs wel: eerst en vooral) een begenadigd beeldend kunstenaar is. Een absolute aanrader!

Bert BEVERS

 

A Pantheon – 30 portraits in front of 30 paintings’, Patrick Conrad, Galerie Martin Van Blerk, Mechelsesteenweg 28, open donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur (tot 27 september)

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche