Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 septembre 2009 4 10 /09 /septembre /2009 03:02

Teneinde een belangrijke leemte te helpen opvullen, stelt het tijdschrift FrancoFonie van het Studiecentrum Franstaligen in Vlaanderen - Centre d’Étude des Francophones en Flandre (SFV-CEFF; http://www.ceff-sfv.be/index.html) zich tot doel een dossier te publiceren over “Franstaligen in Vlaanderen vandaag – Les francophones en Flandre aujourd’hui”. De bijdragen zullen zowel van thematische als empirische, historische en vergelijkende aard zijn.

In Belgiê werden de talentellingen in de jaren zestig afgeschaft. Aangezien officiële statistieken niet voorhanden zijn moet de onderzoeker zich behelpen met eigen instrumenten en methodes om zich een idee te kunnen vormen over de huidige taalkundige samenstelling en verspreiding van de bevolking. Het dossier “Franstaligen in Vlaanderen vandaag – Les francophones en Flandre aujourd’hui” zou aan deze lacune een eind willen helpen maken. Het zou zowel empirische als theoretische studies willen verzamelen, die de hele problematiek of een (historisch, sociologisch, politiek, cultureel, litterair, enz.) aspect ervan behandelen.

Voorstellen van papers (20.000 à 30.000 tekens; geen samenvattingen, maar complete teksten) dienen onder een Word of rtf-formaat vóór 31 december 2009 naar Astrid von Busekist (astrid.vonbusekist@sciences-po.fr) en Paul Dirkx (Paul.Dirkx@univ-nancy2.fr) te worden opgestuurd. Iedere bijdrage zal anoniem worden geëvalueerd en moet in het Nederlands, Frans of Engels opgesteld zijn.

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche