Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
29 août 2009 6 29 /08 /août /2009 21:05

Maandag loopt het woonrecht in Doel af en vooralsnog ziet het niet naar uit dat het nog een tweede keer verlengd zal worden. De artivisten die zich inzetten voor Doel kunnen nu mediteren over de woordbreuk van N-VA, inmiddels toegetreden tot de Vlaamse regering. (Zie op onze blog: “Doel: N-VA, woord houden!; 5 augustus: “De bedichting van Doel”, 18 juli; “Doel: Pistoletto schrijft brief naar Minister-President Kris Peeters”, 18 juli.)

DorpsDichterDoel Frank de Vos stelt daarbij vast:

De waanzin van ‘beslist beleid’ van de ideale schoonzoon van Vlaanderen gaat door. En de Vlaming telt beaat de appeltjes onder zijn appelboom.

Enkel op hoogdagen zoals morgen op de IJzerbedevaart, op de hoge stelten van flinke woorden knetteren van verontwaardiging de melktandjes van fiere leeuwen. En verder, ja verder zwijgt men over Doel als vermoord.

Dit stille zwijgen of beter de ‘Meldung’ noemt men de ‘loyale ‘ uitvoering van een regeerakkoord. En op zondag 6 september gaan we weer lekker gordelen…

Niettemin wens ik onze ‘Vlaamse’ politici in het zweet huns aanschijns een gezapig, vreugdevol en humaan ‘beslist’ beleid toe.

Wie dacht dat een “Vlaams” beleid “humaner” is dan een “Belgisch” komt er uiteraard bedrogen uit. Vlaanderen, meer nog dan België, is ten prooi gevallen aan de managers, de helderzienden die, overtuigd van hun eeuwigdurend gelijk, overal onheil brengen.

Henri-Floris JESPERS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche