Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 août 2009 1 10 /08 /août /2009 23:15


Na een verkenning van de geschiedenis van de visuele poëzie en van verschillende stromingen in deze kunstvorm vandaag, maken de cursisten eigen visuele gedichten aan de hand van het werk van Paul de Vree. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan allerlei technieken die van pas komen (erasure, collage, het woord als materie, verbindingen zoeken tussen woord en beeld, werken met lagen, leesbare en onleesbare tekst, ...) maar ook aan het collaboratieve aspect van werken met bestaande teksten en samenwerking tussen de cursisten onderling. De uit deze workshop ontstane visuele gedichten worden samen met werk van De Vree geprojecteerd op de façades van gebouwen in Sint-Niklaas tijdens de Vredesfeesten op 5 en 6 september.

Vzw Krikri zoekt mogelijkheden om het hedendaags poëtische naar voren te brengen op een manier die relevant is voor de 21ste eeuw. Het gaat niet alleen om een serie internationale festivals, maar ook om uiteenlopende performances, acties en workshops. De naam krikri is afgeleid van de gris-gris van dichter Antonin Artaud (gris-gris is een benaming voor een soort beschermende talisman) en kr is een i speels kr zijn i. Krikri belicht vooral polypoëzie. Met de benaming polypoëzie wordt letterlijk poëzie met veel mogelijkheden bedoeld. Poëzie die gebruik maakt van alle mogelijke talige uitingen (dus niet alleen woorden), die eventueel op een zinvolle manier (multi)media en performancekunst benut, die ook de tradities van niet-westerse wereldculturen onderkent en die niet noodzakelijk gebonden is aan het fenomeen boek.

Praktisch: De workshop gaat door op 29 augustus van 10u tot 17u30 (tussendoor wordt een middagpauze gehouden) in de Reynaertzaal, Openbare Bibliotheek, H. Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas Toegangsprijs: 5 €. Inschrijven: per mail naar lies.vangasse@sint-niklaas.be , de plaatsen zijn beperkt!


Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche