Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 août 2009 3 05 /08 /août /2009 18:22

DorpsDichterDoel Frank de Vos richtte zich vandaag tot de N-VA fractie in het Vlaams Parlement.

(Zie ook de blogs van 18 juli: “De bedichting van Doel” en “Pistoletto schrijft brief naar Minister-Ptesident Kris Peeters”.)

*

5 augustus 2009

Geachte Mevrouw Stevens,

Beste Helga,

Met plezier denk ik terug aan onze aangename ontmoeting in Doel op vrijdag 27 maart. Je at toen een rijkelijke pasta carbonara. Tijdens de startdag van KunstDoel Inside was je eveneens aanwezig omdat het voor jou, zo vertelde je me, een evidentie is om de belangen van de inwoners van je kiesdistrict te behartigen. Op 2 mei tijdens de opening van KunstDoel Inside, met het bezoek van Bert Anciaux, drukten we elkaar opnieuw vrolijk de hand.

Nadien werd de bevraging van de leden van het Vlaamse parlement georganiseerd om Doel als een kunstdorp te behouden. De ondertekening ervan door de voltallige NV-A fractie betekende voor ons een grote steun. In mijn dankmail stelde ik voor dat je na iedere interventie en na welk onderwerp dan ook, je stem in het parlement luid te laten galmen. Ik vroeg je om de vrouwelijke Cato te zijn, niet om ( Carthago) te vernietigen maar om te behouden en te bouwen aan wat waardevol is.

In dit verband breng ik een artikel van NV-A voorzitter Bart De Wever onder uwaandacht.

Het verscheen, denk ik, in 2004 in De Standaard. Met slechts één verkozen parlementslid waren het toen barre tijden voor de NV-A.

Ik heb zijn bewondering voor Edmund Burke onthouden. Bart De Wever stelde in dit artikel dat ingrepen door het beleid in wat door de eeuwen heen in osmose met zijn omgeving is gegroeid, moeten gebeuren met een zorgvuldigheid en met een haast chirurgische precisie.

Ik verwijs eveneens naar het ‘consiglio’ dat de wereldvermaarde Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto op 13 juli aan Kris Peeters bezorgde met daarin het verzoek om harde met zachte havenwaarden, zoals Doel, te laten samenleven.

Na de goede verkiezingsuitslag van 7 juni 2009 werd de NV-A opgenomen in de Vlaamse regering. Mijn vraag is nu in welke mate de NV-A fractie met niet aflatende ijver achter zijn standpunt zal bijven staan, nml dat Doel moet behouden blijven als kunstdorp.

Ik weet niet of u weet hebt van het feit dat in Doel vorige week iemand uit zijn huis werd verdreven door een deurwaarder met een uitgebreide politiemacht en nog wel met een vonnis dat dateert van 2006 op basis van een eenzijdig verzoekschrift wegens hoogdringendheid.

Enkele dagen voor de Doelfeesten sloeg deze ‘hoogdringendheid’ na drie jaar toe.

U ziet het, de cynische carrousel blijft maar draaien. Wij hebben uw hulp broodnodig.

Beste Helga, het leek me gepast je te vragen dat de Nv-a zijn woord houdt zodat haar slogan nml ‘ een syndicaat voor het belang van zes miljoen Vlamingen’ geen kleffe, holle slagzin wordt. Voor de goede orde, mijn brief zal eveneens aan alle leden van uw fractie worden bezorgd.

Catalina, roep dat Doel moet blijven en dat de waanzin moet stoppen.

Hartelijk

Frank DE VOS,

DorpsDichterDoel 2009-2011

i.s.m KunstDoel vzw.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche