Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 juin 2009 5 12 /06 /juin /2009 00:41

De Peruviaanse regering heeft wetgeving doorgedrukt die toelaat dat winningsbedrijven en grootschalige landbouwbedrijven hun Amazone regenwoud snel mogen vernietigen.
Inheemse mensen hebben twee maanden vreedzaam geprotesteerd voor hun wetmatige inspraak in decreten die zullen bijdragen aan de verwoesting van de ecologie en bevolking van het Amazonewoud, en rampzalig zijn voor het wereldwijde klimaat. Maar vorig weekeinde reageerde President Garcia: door speciale troepen te sturen om de protesten te onderdrukken met geweld, en door de betogers als terroristen te bestempelen.
Deze inheemse groepen staan op de frontlinie bij de strijd om onze aarde te beschermen -- Laten we met hen meedoen en President Alan Garcia (waarvan alom bekend is dat hij gevoelig is voor zijn internationale reputatie) vragen om onmiddellijk het geweld te stoppen en een dialoog te openen. Klik hierna om snel de wereldwijde petitie te tekenen en een vooraanstaand, zeer geacht Latijns-Amerikaanse politicus zal ze in onze naam overhandigen aan de regering.

http://www.avaaz.org/nl/peru_stop_violence

Meer dan 70 procent van het Peruviaanse Amazone-woud ligt nu voor het grijpen. Reusachtige olie- en gasbedrijven, zoals het Engels-Franse Perenco en het Noord Amerikaanse ConocoPhilips en Talisman Energy, hebben al toegezegd meerdere miljarden te investeren in die regio. Deze winningsindustrieën hebben een zeer slecht verleden in het ervoor zorgen dat ook de plaatselijke bevolking profiteert en het behoud van het milieu in ontwikkelingslanden - reden waarom de inheemse groepen internationaal erkende rechten van raadpleging rond nieuwe wetten vragen.

Al tientallen jaren hebben de wereld en inheemse bevolkingen toegekeken terwijl winningsindustrieën het regenwoud verwoesten, dat voor sommigen hun een thuis is en een cruciale rijkdom voor ons allemaal (sommige klimaat wetenschappers noemen het Amazonegebied de "longen van de aarde" - door de opname van koolstof, oorzaak voor de opwarming van de aarde, en door het aanmaken van zuurstof).

De protesten in Peru zijn de grootste en meest wanhopige ooit, We kunnen het ons niet veroorloven om hen te laten mislukken. Teken de petitie, en moedig je vrienden en familie aan om met ons mee te doen, zodat we gerechtigheid kunnen helpen brengen voor de inheemse bevolking van Peru en verdere gewelddaden kunnen voorkomen van alle betrokkenen.

http://www.avaaz.org/nl/peru_stop_violence

In solidariteit,
Luis, Paula, Alice, Ricken, Graziela, Ben, Brett, Iain, Pascal, Raj, Taren en het volledige Avaaz team.
Bronnen:

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche