Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
4 juin 2009 4 04 /06 /juin /2009 17:55

Ruth Lasters is een van de grote talenten van de hedendaagse Nederlandstalige letteren. Na de bekroning van haar debuutnovelle Poolijs is nu ook haar debuutbundel Vouwplannen in de prijzen gevallen. Meulenhoff | Manteau feliciteert Ruth Lasters met die opmerkelijke prestatie.

 

De tweejaarlijkse Debuutprijs Het Liegend Konijn gaat naar Ruth Lasters voor haar bundel Vouwplannen. Lasters krijgt een geldprijs van 2.500 €. Een van de gedichten uit de bundel wordt vertaald in de 23 officiële talen van de Europese Unie. Bovendien wordt de integrale bundel vertaald in het Frans, het Duits en het Engels.

 

De jury looft een volkomen origineel debuut met een mix van humor en ernst die borrelt van enthousiasme om de werkelijkheid. De officiële uitreiking van de Debuutprijs Het Liegend Konijn - 2009 vindt plaats op vrijdag 9 oktober 2009 in de Pulchri Studio in Den Haag.

 

Ruth Lasters (1979) won met de novelle Poolijs de De Brakke Hondprijs 2005. Eerder werk werd opgenomen in Mooie Jonge Honden. Poëzie van haar verscheen onder meer in Lava, Deus ex Machina, in de bloemlezing 21 dichters voor de 21ste eeuw en in Het Liegend Konijn. Poolijs, haar prozadebuut, werd in 2007 bekroond met de Vlaamse Debuutprijs. Lasters woont en werkt te Antwerpen. Ze is volop bezig met een  nieuw boek dat zal verschijnen in 2010.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche