Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 mai 2009 2 12 /05 /mai /2009 04:52

Van 18 juni tot en met 9 juli loopt in het Sint-Felixpakhuis in Antwerpen de tentoonstelling Jeux de mots, jeux d’images. De tentoonstelling verrast met gevarieerde kunstwerken waarin taal en beeld verweven zijn en verenigt tal van nationale en internationale kunstenaars. Jeux de mots, jeux d’images kadert in het Felix Poetry Festival, het nieuwe driedaagse poëziefestival van Antwerpen.

 

In de tentoonstelling Jeux de mots, jeux d’images spelen kunstenaar uit binnen- en buitenland met de verbondenheid tussen literatuur en plastische kunsten. Marcel Broodthaers, Luc Fierens, Marcel van Maele, Christian Dotremont, Glen Baxter (UK) en Jean-Claude Mattrat (FR) zijn maar enkele van de bekende namen die hun boeiende evenwichtsoefening tussen beeld en woord voorstellen. 

 

De gevarieerde en verrassende werken zijn onderverdeeld in vier stromingen: visuele poëzie, galgenhumor, beeldverhaal en woordspelingen. De tentoonstelling, die werd samengesteld door de Brusselse galerij 100titres, bevat kunstwerken uit heel uiteenlopende disciplines: schilderkunst, beeldhouwkunst, video, foto, tekeningen, enzovoort.

 

Aanleiding voor de tentoonstelling is het gloednieuwe jaarlijkse poëziefestival dat op 18 juni in het Sint-Felixpakhuis van start gaat. Felix Poetry Festival zet drie dagen lang internationale namen naast artiesten van eigen bodem, beginnende dichters tegenover gevestigde waarden en het serieuze werk versus speelse performances.

*

 

Jeux de mots, jeux d’images

 

18 juni tot en met 9 juli 2009

 

Sint-Felixpakhuis

 

Brouwersvliet/Kotterstraat, 2000 Antwerpen

 

Gratis toegang

 

Openingsuren:

 

Tijdens het Felix Poetry Festival: 19 en 20 juni van 12 tot 24u

 

Van 21 juni tot en met 9 juli: woensdag van 10 tot 18u, donderdag van 14 tot 18u, zaterdag- en zondag van 12 tot 18u

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche