Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
10 mars 2009 2 10 /03 /mars /2009 10:46

Tekstiel Baron, Stadsdichter van Leuven en Hofleverancier van Belletrie, Didier de Paris is op donderdag 12 maart gastdichter van de 124ste editie van Muzeval.

Inleiding en presentatie: Herman J. Claeys en Bart van Peer.

Na de pauze: vrij poëzie-podium.

Deuren 19.30 uur - aanvang 20.00 uur, gratis toegang.

Literair-artistiek café Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24,2000 Antwerpen.


De optredens van de Leuvense auteur Didi de Paris, “de galeiboef van 't kofschip”, hebben doorgaans een uitgesproken performance-karakter. Hij is autodidact en werkt als huisman. Tijdens de punkperiode was hij actief als performer en begon hij in nauwe samenhang daarmee ook te schrijven.

Didi de Paris debuteerde in 1985 met de novelle Het lieve leven. Meer aandacht kwam er vanaf zijn tweede boek, Maladie d'amour, (roman, In de Knipscheer, 1987): een 'therapeutische' roman over problemen met relaties, werksituaties en (geestelijke) gezondheid. Verder: Hors d'œuvre (roman, In de Knipscheer, 1989); Voyeur (verhalen, In de Knipscheer, 1996). Kenmerkend voor zijn werk zijn de fragmentarische tot chaotische opbouw, de cynische tot absurdistische toonzetting en de barokke, associatieve stijl.

Didi de Paris werkt mee aan Gonzo Circus, tijdschrift voor actuele en subculturele kunst en muziek, en aan het literaire tijdschrift De Brakke Hond. Als belijder van het anders-globalisme, d.w.z. als voorstander van een globalisering van onderop, werkte hij mee aan de essay-bloemlezingen Ya Basta! (Academia Pres 2002) en Esperenza! (ibidem 2003).

Didier de Paris was reeds gastdichter van de 52ste Muzeval in mei 2001 en van de 78ste Muzeval in mei 2005.

Herman J. CLAEYS

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche