Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
9 novembre 2008 7 09 /11 /novembre /2008 11:30

Voor het eerst wordt de geschiedenis van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen uitvoerig te boek gesteld. Auteurs van binnen en buiten het museum belichten diverse aspecten van deze instelling: het ontstaan van de collectie, het museumgebouw, de schenkers, de restauraties, het kunsthistorisch onderzoek en de relatie met het publiek.

Dit boek vertelt het boeiende verhaal van het Antwerpse museum als kind van de Franse revolutie, als dependance van de academie en later als epicentrum van het Antwerpse “Zuid”. Het oorspronkelijke stadsmuseum werd een Koninklijke, Belgische wetenschappelijke instelling en is nu de internationaal befaamde schatkamer van de Vlaamse Gemeenschap.

Verschillende onuitgegeven documenten uit het rijke museumarchief en andere archieven illustreren dit boek, dat ook schitterende foto’s van Karin Borghout bevat. Het is een wetenschappelijke publicatie, aantrekkelijk leesbaar en in een fraaie lay-out.

De boekpresentatie vindt plaats op woensdag 19 november in het KMSKA. Dr. Paul Huvenne verwelkomt en Leen de Jong licht de publicatie toe.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche