Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 novembre 2008 6 08 /11 /novembre /2008 21:11

Bij WPG-uitgevers te Antwerpen wordt op donderdag 20 november de nieuwe bundel van Leonard Nolens voorgesteld. Woestijnkunde wordt ingeleid door Piet Piryns, redactrice Mirjam van Hengel overhandigt het eerste exemplaar en Leonard Nolens leest vijf gedichten.

De uitnodiging vermeldt dat Nolens meer dan tien jaar had gewerkt aan zijn vorige bundel (Bres, bekroond met de VSB Poëzieprijs 2008).

“De voorbije drie jaar zocht hij opnieuw aansluiting bij de meer intimistische schriftuur van zijn vroegere gedichten. Het resultaat is Woestijnkunde. Ook hierin gaat Nolens het experiment niet uit de weg. Hij neemt risico’s. Daarzonder is dichten de moeite niet waard. Hij onderzoekt hoeveel autobiografische loslippigheid zijn poëzie verdraagt. Of zijn gedichten nu portretten schilderen van allang verklonken feesten in het ouderhuis, een recente openhartoperatie of een liefdespaar in Venetië, altijd garandeert een tegelijk lyrische en zakelijke toon de formele kracht van de noodzaak waaruit zijn poëzie ontstaat.”

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche