Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
23 octobre 2008 4 23 /10 /octobre /2008 05:56

Weverbergh reageerde op het dossier Gierik in de jongste aflevering van de Mededelingen van het CDR (nr. 126-127, 20 oktober 2008; zie ook vorige berichten):

Ik heb al een paar keren beweerd dat gedrukte literaire tijdschriften geen rol meer spelen in de het 'literaire leven'. Uit eigen ondervinding: ik blader in de bibliotheek (on)regelmatig in al dat gedrukte papier. Er is slechts één gedrukt tijdschrift waarvoor ik me nog kan neerzetten om het met plezier te lezen: Gierik. Wat mij betreft mogen alle andere literaire tijdschriften ophouden te verschijnen: geen haan zal er naar kraaien, behalve de opperhanen van de redacties. En hun kippenhok. Verder geen enkele rimpel te bespeuren in de Vlaamse letteren.

Aan mijn tijdschriftenleesplezier komt een einde. Uitgerekend Gierik wordt door de commissie tijdschriften van het almachtige Vlaams Fonds voor de Letteren voor subsidiëring geschrapt. Schandelijk.

Weverbergh citeert de reactie van Ferre Denis in De Auteur, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen. (Cf www.wever-bergh.com – rubriek “Bokblog”, bericht van 20 oktober.)

 (wordt vervolgd)

Partager cet article
Repost0

commentaires

C
Learn how to acquire reliable natural environment.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche