Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 octobre 2008 6 11 /10 /octobre /2008 03:00

Merkwaardig dat er in de Vlaamse media zogoed als geen reacties kwamen op de gloednieuwe uitzending van de RTBF, Répondez @ ma question? Neen, helemaal niet. Het ligt in de logica dat de dominante media elkaar zo vaak mogelijk met instemming citeren. Kwestie van professionele geloofwaardigheid en solidariteit… Het publiek is daar allang geen dupe meer van.

Ik was kennelijk niet de enige om verontwaardigd te zijn over de schofterige manier waarop Bart de Wever aangepakt werd (zie bericht van 9 oktober).

Journalist Charles Bricman heeft een treffende reactie gepubliceerd op de boeiende civiele webiste http://www.medium4you.be, waar ook de schetsen van onze huistekenaar RodeS (http://rodes.over-blog.com ) gepubliceerd werden.

De reacties van kijkers op de website van de RTBF liegen er niet om: de arrogantie van de brandstichters wordt afgekeurd. C’est le moins qu’on puisse dire!

Ik kan niet aan de verleiding weerstaan in het eerstkomende bericht een bloemlezing te brengen. Ik koos voor reacties van kijkers die zich als Franstalig profileren.

Stichtelijke lectuur, voorwaar.

HFJ

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche