Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
4 juillet 2008 5 04 /07 /juillet /2008 12:06

HAM vzw reikt jaarlijks de L.P. Boonprijs uit aan een verdienstelijke kunstenaar uit een waaier aan disciplines. Laureaten waren o.m. Pjeroo Roobjee, Kamagurka, Jan Decleir, Fred Bervoets, Lieven De Brouwer en Geertui Daem.

HAM (Honest Arts Movement) groeide uit “Honest Graphics” dat opgericht werd in 1972 door grafici Roger Serras, Herman Schepens, Carly Vanoverbeke en Martin Baeyens. Bij verruiming in 1974 naar alle disciplines, door inbreng van Louis Paul Boon, Jo Boon en Willie Verhegghe, wordt de benaming HAM.

De initiatiefnemers kozen als motto “In al onze manifestaties willen wij de binding met de mens beklemtonen”, geïnspireerd door het Boon-citaat: “Een mens die op een mens trekt”.

Het “honest” en pluridisciplinaire karakter van de vereniging was een oprichtingsoptie die tot vandaag wordt doorgetrokken.

Niet zelden werkten kunstenaars uit diverse expressievormen met elkaar samen. Later werd daar ook nog een multiculturele dimensie aan toegevoegd.

De L.P. Boonprijs 2008 gaat naar muziekkunstenaar Philippe de Chaffoy. De uitreiking vindt plaats op 23 november om 18 u in “De Centrale”, Kraankindersstraat 2 te 9000 Gent.

 

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche