Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 mai 2008 3 28 /05 /mai /2008 11:18

Vandaag verscheen aflevering 118 van de CDR-Mededelingen.

  rodes.over-blog.com

“De Gucht wordt alom onmetelijke intelligentie toegedicht maar ik heb er nooit veel van gezien”, aldus Derk-Jan Eppink. Op het vlak van de binnenlandse politiek heeft de gewezen advocaat zijn sporen verdiend als pompier pyromaan. Dat hij prat mag gaan op de titel van minister van Staat is voor elke objectieve waarnemer een volkomen raadsel. Gekonfijt in het eigen gelijk, laat hij geen gelegenheid onbenut om te keer te gaan als een olifant in een porseleinenwinkel. Het ergste is dat hij dat wellicht niet eens beseft. Erger nog, als hoofd de diplomatie slaat hij nu al jaren een schertsfiguur. Hij verwart het internationale podium met een (vrijzinnig, what’s in a name…) Berlaars parochiehuis. Net als de meeste provincialen is hij bovendien zelfingenomen en koppig. In plaats van zijn blunders te blussen, blaast hij steevast het vuur nog eens extra aan, desnoods uit China.

Toen Karel de Gucht in april met Pieter de Crem en Charles Michel naar Kinshasa trok, kreeg hij nochtans al een schot voor de boeg. Om het met de woorden van Derk-Jan Eppink te zeggen: Kwik, kwek en kwak kwamen naar Kongo maar kregen er een koude douche”. Het mocht niet baten.

Gek dat de arrogante geduchte de Chinezen niet op hun plichten wees. Dat zij Afrika inpalmen, daar ligt (voorlopig) niemand van wakker.

 

Inhoud:

Bob Mendes 80

Gravensteen: weblog van Derk-Jan Epping

Poëtisch:

Dichters in het raam van de “Avant-garde conferentie” te Gent.

Sergej Birjoekov: Vlaamse kost

Uit het dagboek van Henri-Floris Jespers

Plastisch:

Freddy de Vree in gesprek met Wout Hoeboer

Fun City: Luc Boudens

Misdaad loont:

Nominaties Gouden Strop 2008: Juryrapport

Schaduwprijs 2008: Derwent Christmas

Door de leesbril bekeken:

Ronald Commers, Tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld. Over vrijmetselaarsfilosofie en Mozart ; Het goudblommeke van papier; Inédit nouveau; Guy Vaes, 111 films.

Beestig

Agenda

 

Proefnummers van de CDR-Mededelingen kunnen aangevraagd worden via: hfj@skynet.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche