Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
18 septembre 2012 2 18 /09 /septembre /2012 03:10

 

MED198web.jpg

Redactioneel

Op voorstel van minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Vlaamse regering op 26 juni enkele noodlottige en meerdere ronduit incoherente maatregelen getroffen inzake de meerjarige subsidiëring van organisaties die binnen het Kunstendecreet een subsidieaanvraag hebben ingediend (zie Mededelingen nr. 195-196 van 30 juni). Grosso modo werd het Matteüs-effect eens te meer bewaarheid: "Want wie heeft zal nog meer krijgen, en wel in overvloed, maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij heeft nog worden ontnomen." Dat inspireerde huistekenaar Jan Scheirs tot een symbolistische tekening die op meerdere niveau's en vanuit uiteenlopende oogpunten gelezen kan worden....

*

De voortreffelijke uitgeverij De Geus publiceerde in 2008 het verzamelde prozawerk van de onvolprezen Ton van Reen (°1941) in twee forse delen, samen goed voor zowat 1750 dichtbedrukte pagina's. Hier bregen we het eerste deel van het verhaal Vroeg in de ochtend, “niet heel vleieiend voor de Belgen, maar zo was het wel”, aldus Ton van Reen.

*

Binnenkort verschijnt de feestelijke 200ste aflevering van de Mededelingen. Uitsluitend bestemd voor de abonnees.

Inhoud

Gedicht

Kristiaan GEERTS, Son moment de gloire

Column

Frank DE VOS, Over mijn fobie voor boeken met een kerkelijke afwijking

Proza

Toon VAN REEN, Vroeg in de ochtend

Kritisch

Luc PAY: Indrukwekkende “restanten”: Bart Mesotten, Reliqua

Guido LAUWAERT, Edward Albee

Plastisch

Bert BEVERS, De rode draad; Auke van der Heide

Tekeningen van Antwerpse meesters

Jan Vanriet: “Partie de campagne”

Theater

Guido LAUWAERT, No time for art; Stef Lernous' State of the Union 2012

Cinema trivia

Bert BEVERS, The Sullivans

Door de leesbril bekeken

Blog Mededelingen; Carl De Strycker volgt Willy Tibergien op als directeur van het Poëziecentrum te Gent; Ans Arne, Parabool; Willy Decorte; de 'miljardairtrilogie' van Fred van den Bergh; Simon de Waal; Frank F. Castelyns in Den Hopsack; eerste holebi reus in Antwerpen; Wilfried Pas: Conscience-monument in Schilde; Klavesimbel: voorstudie van Pijn en puin verdwenen; Simone Lenaerts, De onvervangbare; Frans Boenders, Gen(i)us; Tg Marcus op zoek naar de missing links; Richard Foqué: De grote rokade; debuutroman van Maarten Inghels: De handel in emotionele goederen; Rudy Witse en Tony Rombouts: duo gedichten; Akoy II, zeilschip van Jacques Brel; Jo Gisekin: Dooitijd; Serial thriller, Danny de Laet, Hubert van Lier en het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs.

Partager cet article
Repost0

commentaires

F
Sorry, Mom.
Répondre

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche