Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 mars 2008 5 21 /03 /mars /2008 03:38

Geert van Bruaene staat centraal in de jongste aflevering van het tijdschrift Connexion, die woensdagavond onder grote belangstelling boven de doopvont werd gehouden in Het Goudblommeke van Papier te Brussel (zie ook het bericht van 18 maart). Christian Bussy, Herman J. Claeys, Clara Haesaert, Emile Kesteman, Thierry Neuhuys, Rik Sauwen en Freddi Smekens, ingeleid door Robin de Salle, riepen persoonlijke herinneringen op aan "le petot Zéatat" en Het Goudblommeke van Papier. Tussen elk optreden door las Gaëtan Faïk teksten van Geert van Bruaene voor.

Herman J. Claeys weerd op het verschil in betekenis van de naam van Bruaenes laatste herberg. La petite fleur enpapier doré betekent immers Het bloemetje van goudpapier. Althans als met goudblommeke calendula officinalis (goudsbloem) is bedoeld. Overigens is goudbloem een Zuid-Nederlandse variant van goudsbloem.

Tussen de aanwezigen: Ray van Asten, Jan Bucquoy, Marie-Jeanne Dypréau, Frank Hendrickx, Henri-Floris Jespers, Pruts Lantsoght, Paula Mortelmans, Francis Mus, Christine Neuhuys, Luc Neuhuys, Mark Tiefenthal en Emmanuel Vandeputte.

Hebben een bericht van verhindering gestuurd: Luc Boudens, René Franken, Joris Gerits, Christian van Haesendonck, Kris Kenis, Rony Rombouts en Jan Scheirs.

Over Geert van Bruaene, zie de berichten van 12 en 18 maart op www.caira.over-blog.com

Cf. ook:

www.revueconnexion.over-blog.com

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche