Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 février 2008 4 28 /02 /février /2008 18:45

Het Manifest van de Gravensteengroep (zie onze bijdragen van 23, 24, 26 en 27 februari) kon al op een paar dagen tijds, op 26 februari, rekenen op meer dan 2.700 handtekeningen. Naar Vlaamse normen een succes.

De volledige tekst van het manifest werd gepubliceerd in de tweewekelijkse Mededelingen van het CDR de dato 21 februari.

Het Manifest van de Gravensteengroep, waarvan het belang niet genoeg onderstreept kan worden, kent heel wat bijval.

Op 26 februari waren er al meer dan 2.700 ondertekenaars. Woensdag 27 om 9u30: 3.590; en vandaag om 18u30, meer dan 4.800.

Dat Guido Naets, Marc Platel, Godfried van de Perre of Eric Suy het manifest ondertekenden, zal niemand verwonderen. Dat het manifest echter brede lagen van de publieke opinie wist te mobiliseren, blijkt echter uit de aanwezigheid tussen de ondertekenaars van een aantal namen, die je zelden onder dergelijke publieke verklaringen treft: Tuur van Wallendael, theatermaker Frans Redant, Stan Milbou, Willem Elias en schrijvers als Claude van de Berge, Bert Bevers, Willy Courteaux, Miriam van hee, Henri-Floris Jespers, Hubert van Lier, Mieke de Loof, Bob de Nijs, Willem M. Roggeman en Tony Rombouts.

Bezoek: www.gravensteengroep.org


Contact Mededelingen van het CDR: hfj@skynet.be

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche