Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
19 février 2008 2 19 /02 /février /2008 07:11

18 februari 2008. Twee thrillers van Karakter Uitgevers ontvangen: Apollo vlinder van Matthias Rozemond en Naakt portret van Loes den Hollander. Rozemond is mij onbekend. Ben dus nieuwsgierig.

Elvin Post is niet alleen schrijver van thrillers, maar ook voetbalcolumnist van het Algemeen Dagblad. Met voetballen heeft hij een vervelende blessure opgelopen. Ik wens hem een spoedig herstel toe, en hij antwoordt kernachtig: “ er wordt aan gewerkt”. Zo hoor ik het graag.

Vandaag heeft Lucienne Stassaert het typoscript van Keerpunt, haar nieuwe dichtbundel, naar uitgeverij P te Leuven gestuurd, de eenmanszaak die enthousiast gerund wordt door de kennelijk onvermoeibare Leo Peeraer. Lucienne is nu thuis en herstelt van een zoveelste heupoperatie. Dat ze haar katten node moest missen, woog waarschijnlijk zwaarder dan haar eigen lichamelijk leed. Van Bert Bevers, de welbesnorde, vond ik de bundel Lambertus van Sint-Omaars beschrijft de wereld in de bus. Ter attentie van Lucienne pluk ik volgend gedicht:

 

Hij kruimt wat kaas voor zijn vriend de rosse kater

die al spint voor hij aan strelen begint. Aah, bier

is lekker water vindt hij telkens weer. Hard gewerkt

heeft hij heden, zowat een hele eeuw weer ligt nu

voor immer vastgelegd. Hij krabt zijn ballen, geeuwt

 

en doet de ogen toe. Er mag een dut. Vanavond meer

misschien bij kaarslicht, maar nu eventjes geen fut.

 

Verder gelezen in Indirect bewijs van Fernand Auwera, een beklijvend boek.

  

In Birma is de algemene toestand beduidend slechter geworden sinds het protest van afgelopen herfst. Zowat 80% van de leiding van de monniken en netwerken van de studenten die het protest hebben aangevoerd zijn opgepakt en gevangen gezet. De over gebleven 20% zijn op de vlucht, of hebben zich verborgen en lopen voortdurend gevaar om alsnog opgepakt te worden. De generaals van Birma maken uitgebreid gebruik van folteringen om de netwerken te ontmantelen.

Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de CDR-Mededelingen
  • : Nederlandse en Franse literatuurgeschiedenis, onuitgegeven teksten, politieke en culturele actualiteit
  • Contact

Recherche